• Originele werken
  • Fine Art Prints
  • Met certificaat
  • Veilig gekocht

Contact

Aquarel Art Zaadmarkt 83, 7201 DC Zutphen   Nederland   +31 (0) 6 215 75 290   Email algemeen: info@aquarel-art.nl
Onder contactgegevens treft u ons adres aan en telefoonnummer. Onze openingstijden van maart tot en met september 2021 zijn: woensdag tot en met zondag van 12.00 uur tot en met 18.00 uur.

Product

In de meeste gevallen is de aquarel die u koopt niet ingelijst. En daar is een belangrijke reden voor. Het inlijsten is, net zoals de keuze voor een bepaald kunstwerk, een kwestie van eigen smaak of soms afhankelijk in welke ruimte de aquarel opgehangen gaat worden. De kleuren in die ruimte zijn ook weer van belang om het kunstwerk goed uit te laten komen. Koopt u een Limited Edition kunstwerk, dan is deze altijd op basis van uw eigen keuzes ingelijst en klaar om op te hangen. In andere gevallen is de aquarel al wel naar eigen creatief inzicht ingelijst door de kunstenaar. Of door Aquarel Art in speciale aanbiedingen. Als dat zo is vermelden wij dat op de desbetreffende productpagina.
Omdat een aquarel op papier is geschilderd, papier makkelijk stof, vuil, vet of nicotine kan opnemen, is het verstandig om de aquarel achter glas te zetten om het kunstwerk te beschermen. Een passe-partout tussen het glasvenster en de aquarel is gebruikelijk. Waarom? Er kan altijd condens ontstaan achter glas. Als de condens de aquarelverf raakt of het papier in het algemeen, dan kan het kunstwerk vlekken ontwikkelen en/of schimmels. Inlijsten is dus een must!
Nee! Dagelijks zonlicht doet de kleurpigmenten vervagen. Dat is het geval voor alle voorwerpen die direct in zonlicht hangen. Kan een aquarel tegen licht? Ja, tegenwoordig met de betere verfkwaliteiten wel. De aquarel zal haar kwaliteit in gewoon licht behouden.
Een Echtheidscertificaat vermeldt de titel van het kunstwerk, het jaar waarin het kunstwerk is gemaakt, dateert de afgifte van het Echtheidscertificaat en wordt door de kunstenaar zelf ondertekend ten bewijze dat het kunstwerk echt is en van zijn/haar hand komt. Van oudere aquarellen uit vroegere eeuwen en/of waarbij de kunstenaar niet meer leeft, is meestal geen Echtheidscertificaat van de kunstenaar zelf beschikbaar. In die gevallen garandeert Aquarel Art de echtheid.

Betaling

Bij het kunstwerk klikt u op de button ‘ja, dit wil ik kopen’. Vervolgens vult u een formulier in met uw naam en verzendadres. Zodra wij gehoord hebben van de kunstenaar wanneer het kunstwerk verstuurd of opgehaald kan worden, krijgt u via e-mail een factuur toegestuurd en de verzend- of ophaaldatum. Zodra de factuur betaald is, verzenden wij het kunstwerk.

Verzending

De verzendkosten zijn binnen Nederland en België gratis. Voor andere landen berekenen wij een gereduceerd tarief dat per land kan verschillen. Wilt u het pakket terugsturen in het kader van uw retourrecht dan zijn de verzendkosten voor uw rekening.
Voordat u betaalt, krijgt u van ons een indicatie van de levertijd. Wij houden geen voorraad van de kunstwerken. Woont een kunstenaar in Nederland dan is bezorging, na ontvangst van uw betaling, natuurlijk mogelijk binnen 2 tot 3 werkdagen. Woont de kunstenaar in het buitenland of bevindt het kunstwerk zich op een (buitenlandse) expositie, dan kan de levertijd oplopen tot 2 tot 3 weken.
Koopt u een origineel? Dan worden al onze pakketten verstuurd met PostNL en meestal door de kunstenaar zelf. U kunt er voor kiezen om het kunstwerk zelf op afspraak op te halen. Dat zal meestal zijn op het kantoor van Aquarel Art (Zaadmarkt 83, 7201 DC Zutphen) of soms bij de kunstenaar zelf. Limited Editions worden door diverse vervoersbedrijven bezorgd afhankelijk van land van herkomst en uw locatie. En het kan soms voorkomen dat de kunstenaar er voor kiest om het werk zelf langs te komen brengen.
Klachten over de bezorging worden afgehandeld door Aquarel Art. Zie bij contacten voor ons e-mailadres en telefoonnummer. Wij kunnen sneller problemen oplossen als u uw klacht of vraag schriftelijk meedeelt, voorzien van nadere informatie.
Nee, u kunt een eenmaal gekocht origineel kunstwerk niet ruilen. Dat is administratief lastig. Wat u wel kunt doen is, binnen het kader van uw retourrecht, het kunstwerk binnen 14 dagen terugsturen, uw betaling terugbetaald krijgen en vervolgens in een nieuw proces een andere aquarel kopen.
U heeft het recht om uw aankoop binnen 14 dagen na ontvangst terug te sturen afhankelijk van wat wij hebben opgenomen in de Algemene Verkoopvoorwaarden. Originele kunstwerken kunnen meestal geretourneerd worden. Neemt u ten alle tijden contact met ons op voordat u gaat retourneren. Centraal adres voor retournering is Aquarel Art, Zaadmarkt 83, 7201 DC Zutphen. Maar kijkt u vooral ook eerst even op de pagina Algemene Verkoopvoorwaarden onderaan de website.

Website functies

Gebruikt u een desktop pc dan kunt u met de cursor van de muis over de afbeelding bewegen en zal ingezoomd worden op het kunstwerk. Gebruikt u een tablet, iPad zonder muis of een mobiel dan kunt u op de afbeelding klikken waar u een inzoom wilt zien. En bij de meeste apparaten kun je natuurlijk ook met twee vingers op het scherm uitvergroten.
Op alle apparaten klik je op het vergrootglas voor de maximale uitvergroting. Afhankelijk van de maatvoering en verhouding krijg je dan het maximale beeld te zien.
Bij elke presentatie van een kunstwerk is een knop/icoon toegevoegd in de kleur blauw. Als je daar op klikt dan wordt deze knop groen en wordt het kunstwerk vertoont in een zitkamersituatie. Voor kleine kunstwerken vertonen wij het kunstwerk boven een buffetkast. Bij grote kunstwerken doen wij een paar stappen achteruit en vertonen wij dezelfde buffetkast met het kunstwerk op grotere afstand gezien. U kunt niet wisselen tussen de beide zitkamer projecties. U kunt ook niet inzoomen op de zitkamer projectie. Wilt u weer terug naar het oorspronkelijke beeld? Klik dan op de groene knop. Betreft het kunstwerk een miniatuur van enkele centimeters breed of hoog, dan begrijpt dat projectie in de zitkamer niet zinvol is. Wel lachen! Maar projecteren doen wij. Wij projecteren in de regel zonder lijst en/of passe-partout. Die moet u er zelf even bij bedenken. Beschikken wij over een goede foto waarin het kunstwerk is ingelijst, dan zullen wij die zeker tonen.
Bij elk kunstwerk kunt u een vraag stellen. U krijgt altijd binnen 24 uur antwoord, tenzij wij in contact moeten treden met de kunstenaar of als wij iets voor u moeten onderzoeken, bijvoorbeeld op het gebied van betaling of bezorging.
U geeft hier informatie op voor wie de factuur opgesteld mag worden en of het kunstwerk bezorgd moet worden of opgehaald gaat worden. Toezending van de factuur impliceert nog geen koopverplichting. Heeft u de factuur ontvangen en betaald, dan bent u vanaf dat moment de trotse bezitter van een originele aquarel met echtheidscertificaat.
error: Content is protected !!