• Grote collectie
  • Originele werken
  • Met certificaat
  • Veilig gekocht

Suzanne Loots ademt kunst

Alles wat Suzanne Loots in- en uitademt is kunst. Heel haar leven staat in het teken van de kunst. Zij heeft een grote behoefte een expressie. Suzanne heeft de bevlogenheid van een jonge kunstenaar die betekenis wil geven aan wat wij vandaag de dag voelen en beleven, soms met een blik op de toekomst. En in het beoefenen van haar kunsten heeft zij zich onderworpen aan ‘éducation permanente’. Voortdurend eigent Suzanne zich nieuwe kunsttechnieken toe; van monumentale kunst tot film en van olieverf tot aquarel. Nimmer aflatend bezoekt zij internationaal musea en galerieën om te genieten en te leren. Eenmaal geïnspireerd thuisgekomen, gaat zij aan de slag in haar winteratelier, haar zomeratelier, een oud fabriekspand voor het grotere werk of knus op de veranda voor het kleinere werk.

 

 

Zo werkt Suzanne

Suzanne begint meestal spontaan en direct aan een onderwerp. Als het gaat om zeegezichten en landschappen en vooral de wat grotere aquarellen, dan kan zij snel werken. Voor andere onderwerpen, zoals bijvoorbeeld gebouwen, dan is voorbereidende studie en tekenwerk wel noodzakelijk.

Als het om de voorbereiding gaat voor een aquarel, dan is de start vochtig, is het papier van zware kwaliteit en zijn de penselen breed.  Dan volgen, ook nat in nat, de grotere vormen waarbij de pigmenten in elkaar overlopen. Later volgt dan het droge werk en wordt de voorstelling stap voor stap zichtbaar. Niet met al te veel details, liever met enkele rake penseelstreken.

 

IJs op het meer is (2010) van Suzanne Loots is te koop bij Aquarel Art.

Suzanne kiest ervoor om de werkelijkheid te benaderen, figuratief of abstract, nimmer realistisch. Haar landschappen en gebouwen maken indruk en zijn een feest om naar te kijken. Kenmerk van haar werk? Zij werkt graag in overwegend blauwe tinten. Niet verwonderlijk want ook water is een kenmerk in haar werk.

Aquarellessen kreeg zij vanaf 1985 van Koen Lemmens, Boudewijn Korsmit en Reinier Vaessen. Workshops werden gevolgd bij de wereldtopppers Alvaro Castagnet en Konstantin Sterkhov.

Meer over Suzanne Loots

Desselse, geboren, getogen en nog steeds aldaar vertoevend in deze plaats die stad noch dorp genoemd mag worden. Schilderen en tekenen werd met de paplepel ingegeven langs beider ouderlijke lijnen. Haar opleiding staat geheel in het teken van de kunst. Eerst een dagopleiding in Antwerpen; modeontwerp, kleding, klederdrachten en kunstgeschiedenis. Etalagekunst en vervolgens tekenen en schilderen aan de Kunstacademie te Mol.

Na leren kwam lesgeven in kunstvakken op middelbare scholen. Na 18 jaar lesgeven volgde de antiek- en kunsthandel die zij samen met haar partner bestierde.

 

 

Maar niet stilzitten hè? Op latere leeftijd vond Suzanne het leuk om aansluiting te vinden in de digitale wereld met tal van opleidingen, volgde een opleiding film en montage bij Digicat en investeerde zij 4 jaar om Monumentale Kunst te studeren aan de Kunstacademie in Arendonk. Het laatste vormde naar alle waarschijnlijkheid wel de basis voor een prestigieuze opdracht van de gemeente Dessel om een beeld te ontwerpen voor de openbare ruimte.

De tentoonstellingen waarin zij participeerde, in groepsverband hetzij individueel, zijn, naar eigen zeggen, te veel om op te noemen. En dat geldt ook voor vele publicaties en opname in kunstcatalogi. Kunstwerken van Suzanne Loots zijn in bezit van particulieren en bedrijven in binnen- en buitenland. En ja natuurlijk is een aquarel van Suzanne’s hand ook opgenomen in het aquarelmuseum in Fabriano in Italië.

Suzanne Loots is actief in vele kunstkringen, waarvan het actieve bestuurslidmaatschap bij AIB (Aquarel Instituut België) veelzeggend is.

Bekijk alle aquarellen van Suzanne Loots die bij Aquarel Art te koop zijn.