• Grote collectie
  • Originele werken
  • Met certificaat
  • Veilig gekocht

Hannie Rieuwerts; begaafd, productief en aanwezig

Als jij één van de 2 miljoen Nederlanders bent die een aquarelsetje kreeg met je verjaardag, Sinterklaas, Kerstmis of bij je pensionering en je vervolgens voorbereidend ging verdiepen in de aquarelkunst, dan ben je ongetwijfeld één van de vele ‘Rieuwertsen’ tegengekomen die Nederland rijk is.

Rieuwerts de kunstenaar in alle schildertechnieken. Rieuwerts de aquarellist pur sang. Rieuwerts die zich niet beperkt tot een enkel genre, maar alle genres als uitdaging oppakt. Rieuwerts de tekendocent in het onderwijs. Rieuwerts die aquarel workshops geeft. Rieuwerts de printende publicist van haar eigen werk. Rieuwerts die voortdurend én wereldwijd exposeert. Rieuwerts die in opdracht portretteert. Rieuwerts bekend van haar verbluffende speeddemo’s. Rieuwerts als oprichter en stuwende kracht achter International Watercolor Society Holland. Rieuwerts die daarenboven ook nog eens boardmember is van de internationale IWS-organisatie. Als er in Nederland een Ministerie van Aquarelzaken zou zijn, dan was Rieuwerts de enige denkbare kandidaat om aan dit ministerie leiding te geven.

Dit alles in één persoon. Je komt gewoon tekort aan één chapeau! En denk je dat ze geen tijd meer heeft om eens rustig met je te praten of een gezellig biertje te drinken? Dan ken je Hannie Rieuwerts de Gangmaker nog niet…

 

 

Gevoelig kunstenaar en groot aquarellist

Er van uitgaande dat Hannie tot de top behoort als aquarellist, wat maakt haar werk dan zo bijzonder? Wat in de eerste plaats opvalt is de breedheid van haar oeuvre. Vaak zie je toch wel dat een uitblinkende kunstenaar zichzelf gijzelt in dat ene genre waar hij goed in is. Heerlijk is dat, je kunt er geen genoeg van krijgen. Hannie is anders. Waar zij beweegt, ziet zij. Waar zij ziet, voelt zij. En zij wil het vangen in een beeld en vooral ook in een sfeer.

 

Museumpassage Amsterdam is te koop bij Aquarel Art.

 

Of het nu de schilders op een steiger zijn, een verlaten en mistig straatbeeld, een compositie van bloemen, een ‘slice of life’, de schaduwen in een stad of het licht dat zich op welk object of welke enscenering dan ook manifesteert, natheid, droogheid, verval, weerspiegeling, dofheid of glans, het lukt Hannie Rieuwerts dit allemaal op een hoog kwalitatief niveau te vereeuwigen.

Ze heeft een levendige fantasie om zo suggestief te kunnen schilderen. Ze laat ons geloven dat wat wij zien ook echt is. Maar even makkelijk werkt zij realistisch precies. Het is dan ook echt zoals wij het zouden willen zien.

 

Huisschilders is te koop bij Aquarel Art. 

 

De aquarellen van Hannie Rieuwerts gaan nog een stap verder dan de kwalificatie ‘technisch verdraaid knap gedaan’. Namelijk…haar werken zijn zo fraai van compositie, nooit tot verveling leidend en zo warm van uitstraling dat je het gewoon thuis of op kantoor wilt ophangen. Dat gevoel hebben meer mensen blijkbaar, want het werk van Hannie hangt in menig zitkamer of kantoor in binnen en buitenland. En dat is natuurlijk de grootste erkenning die je kunt krijgen. Dat krijgt nog eens extra glans als wij observeren dat ook de kunstverzamelaars zich niet onbetuigd laten.

 

Ons kent ons. Fraaie foto! Wereldberoemd aquarellist Alvaro Castagnet kwam even bewonderend kijken naar het werk van Hannie Rieuwerts, geëxposeerd in het Hong Museum in Shanghai in China.

Andere erkenning dan nog?

Ja en in ruime mate. Als in elk vakgebied worden er prijzen gegeven voor bijzondere prestaties. Zo zijn er eerste, tweede en derde prijzen, finalist, best of 10, 20, 30…, nominatie awards, hardship awards en honours awards. Hannie Rieuwerts heeft ze allemaal ergens op onze wereldbol gewonnen in achter ons liggende jaren.

Werken van haar zijn opgenomen in het Aquarel Museum in het Italiaanse Fabriano, het Chinese Hong Museum in Shanghai en het World Watercolor Museum in Zhuji.

Samengevat: het lijkt het juiste moment en de juiste investering om een aquarel van Hannie Rieuwerts te kopen.

Bekijk hier alle aquarellen van Hannie Rieuwerts die bij Aquarel Art te koop zijn.