• Originele werken
  • Fine Art Prints
  • Met certificaat
  • Veilig gekocht

Greet van Viegen: tijdloos, fris en decoratief

Aquarel spreekt graag over haar ‘collectie’. Het is onze drijfveer een breed en diep aanbod te laten zien van de hedendaagse aquarelkunst. Vanaf de start van Aquarel Art was het plan om het werk van Greet van Viegen op te nemen in de collectie. Greet behoort tot de groep van ‘realisten’.

Primair tekent zij, secuur, nauwgezet en naar waarheid. Secondair kleurt zij en kiest Greet voor de droge aquareltechniek; laag na laag werkt zij toe naar realistische kleuren. Dat doet zij ongelooflijk knap. Het liefst werkt zij met een beperkt palet aan kleuren, de voorkeur gevend aan natuurtinten. Maar bepaalde onderwerpen, zoals bijvoorbeeld bloemen, mogen knallen wat kleur betreft.

 

De aquarel Vliegenzwammen is te koop bij Aquarel Art. 

 

Het geheel van haar werk is tijdloos, fris opgezet, helder en zeer decoratief. Geen diepzinnige kunst, maar wel kunstig realisme. De natuur vormt haar inspiratie; alles wat groeit en bloeit en alles dat loopt en vliegt. Het is de uitdaging voor Greet van Viegen om de eigenheid en het karakter vast te leggen van wat zij ziet.

 

Het kunstwerk Hooglander is te koop bij Aquarel Art. 

Meer over Greet van Viegen

Da’s een mooi kopregeltje, maar zo scheutig is Greet niet over zichzelf. Anderzijds, het is ook bijna een klassiek verhaal. Wie krijgt niet op een leeftijd rond de 50 jaar de kriebels om iets zelf te maken, iets te scheppen, je innerlijk op andere wijze tot uitdrukking te brengen? Greet, als kind altijd al  in de weer geweest met ‘potlood en papier’, pakte de schilderskwast op en is niet meer gestopt. In aanvang geholpen en begeleid door een leermeester-kunstenaar, heeft zij haar techniek en stijl daarna zelf verder ontwikkeld.

 

 

Geboren in Ede en daar nog steeds wonend geniet, zij van het dichtbijgelegen Veluwegebied. Naast schilderen heeft ook fotografie haar belangstelling. Vaak gebruikt Greet haar eigen fotomateriaal als uitgangspunt voor haar schilderwerkstukken. Hoewel beschikkend over een eigen schilderruimte, werkt zij het liefste aan de tafel in de woonkamer die uitzicht geeft op de tuin. Maar kijk niet gek op als je Greet met haar camper in een verre uithoek van Nederland of Europa aantreft. Je herkent haar aan opgetrokken knieën met daarop een schetsblok en blik op oneindig.

In achterliggende jaren heeft Greet van Viegen individueel en in groepsverband geëxposeerd, waaronder in Galerie Zuid, Galerie de Rosmolen en St. Everswijnsgoed.  Greet is lid van IWS; International Watercolor Societey, chapter Holland.

Bekijk hier alle aquarellen van Greet van Viegen die bij Aquarel Art te koop zijn.

 

error: Content is protected !!