• Grote collectie
  • Originele werken
  • Met certificaat
  • Veilig gekocht

Gerard Hendriks: passie, snelheid en energie

 

Wat kunstkenners bewonderen in Gerard Hendriks en waar menig aquarellist met ontzag naar kijkt, is zijn stijl die passie, snelheid en energie uitstraalt. Zou je aan de gemiddelde kunstliefhebber vragen om uit te leggen wat een aquarel moet uitstralen, dan kom je vanzelf bij het werk van Gerard Hendriks uit. Met een losse penseel, daadkrachtig zonder twijfel, emotioneel kleurend, smijt hij in één machtige beweging zijn creatie op papier en gaat over tot de orde van de dag en dat is meestal zijn volgende aquarel.

Thematisch heeft Gerard Hendriks een voorliefde voor dieren. Zijn aquarellen van vogels genieten internationale faam. Zijn stillevens zijn allesbehalve stil; ze knetteren van het ‘doek’ af. Kijk je naar zijn boten in ruig weer, dan hoor je het piepen en kraken. Dat is zijn kenmerk; ‘het leeft’. Gerard is één van de weinige aquarellisten die het vermogen heeft jou als kijker te laten luisteren naar zijn aquarellen.

 

 

De stijl en het plezier van Gerard Hendriks

Elke aquarellist – amateur of prof – droomt er van om ooit met een losse stijl te kunnen schilderen. Want een ‘losse stijl’ wordt wel gezien als het hoogst haalbare in de aquarelkunst. Gerard is met de losse stijl geboren. Je ziet dat in al zijn kunstwerken of het nu een landschap is, dieren, sporters, muzikanten, portretten of maritiem werk. Het wekt de indruk van ‘hopla het staat er op’ en met groot plezier. Zo’n losse snelle stijl dus.

 

 

Wat zijn schilderijen beroemder maakt dan Gerard zelf, is zijn toepassing van kleuren. Hier onderscheidt zich de meester van de leerlingen. Als je een kunstwerk van Gerard kiest en het lef hebt om dat ook nog eens op te hangen, dan is dat een statement. En dat statement is dat je gekozen hebt om je living room, je den, parlor, study of cave allure te geven waarin de vrolijk makende kleuren van Gerard de toon zetten. Zijn stijl wordt jouw stijl.

De imposante aquarel The King is te koop bij Aquarel Art.

En wat betreft meester en leerlingen, heeft Gerard Hendriks een grote reputatie opgebouwd. Wie de profielen leest van de top van aquarellisten op de website van Aquarel Art of elders zal regelmatig lezen dat Gerard genoemd en geroemd wordt als voorbeeld. Vele aquarellisten van naam en faam volgen zijn workshops of masterclasses om zijn stijl te doorgronden of de werkelijk fijne kneepjes van het metier te leren kennen.

Meer over Gerard Hendriks

Autodidact. Dat is het hele verhaal. Gerard exposeert wereldwijd, geeft workshops in binnen- en buitenland, doceert aan de Aquarelacademie in Nederland en aan de Kunstfabriek in Hannover. Er verschijnen regelmatig publicaties van zijn hand in boeken en tijdschriften en hij ontwikkelde een educatieve DVD ‘Dieren in Aquarel’. Gerard is bestuurslid bij IWS; het International Watercolor Society chapter Holland.

Zijn werk bevindt zich in particuliere en museale collecties, waaronder in Duitsland en in het beroemde aquarelmuseum in Fabriano, Italië.

Bekijk hier alle kunstwerken van Gerard Hendriks op Aquarel Art