• Originele werken
  • Fine Art Prints
  • Met certificaat
  • Veilig gekocht

António Teodósio geeft ons licht

Wie de kans heeft om het werk van António Teodósio in zijn totaliteit te aanschouwen, zal het opvallen hoe zonnig en licht zijn stijl is. Niet het licht van de transparante aquarelkleuren is bepalend, maar de kijk van António op de sfeer van het dagelijkse leven vervult je met het idee dat het ook vandaag weer een zonnige dag is.

 

Wijnhaven Kanaal in Delft is te koop bij Aquarel Art. 

En zelfs als António pakken sneeuw in de straten laat zien, dan nog nodigt de helderheid van zijn compositie uit om naar buiten te gaan en te genieten van het weer. António Teodósio moet een optimistische en opgeruimde kijk op het leven hebben!

António Teodósio achter zijn tekentafel; opgeruimd, helder en precies. 

 

De stijl van een schilderend architect

António is niet een zwierige, nat in nat werkende aquarellist met een vlotte penseel.  Weggefrommeld in zijn biografie lezen wij dat António afgestudeerd architect is. Dat verklaart zijn vooral ‘Delftse’ oeuvre waarin architectuur, perspectief en de charme van monumentale bouw een belangrijke rol spelen. Met de precisie van een bèta wetenschapper schetst hij als een technisch tekenaar; realistisch herkenbaar. Mensen spelen daarin geen rol. Maar de kunstenaar in António omarmt de techniek met zijn warme en met licht overgoten stijl in heldere frisse aquarelkleuren. Zo geschilderd is Delft altijd een goede herinnering!

 

António Teodósio vindt zichzelf opnieuw uit

Ooit schilderde António alleen met olieverf totdat hij het plezier van het werken met aquarelverf ontdekte. Dat was een belangrijke technische breuk in zijn werk als kunstenaar.

Het is nog te vroeg om over een tweede breuk te spreken. Maar er moet wat gebeurd zijn in het leven van António waardoor het roer opnieuw helemaal omging. Een breuk zo groot alsof Cornelis Springer na al zijn superieure stadsgezichten besloot om in de stijl van Jan van Huysum stillevens te maken.

António ging in 2018 in zijn witverlichte kamer achter zijn opgeruimde tekentafel zitten en werkte met heel zijn Delftse hart meer dan 60 uur aan een nieuwe compositie, een nieuwe stijl en een nieuwe signatuur van António Teodósio. ‘Delft vase with sunflowers’ was het resultaat. Een proeve van meesterlijk ambacht. Een tijdelijke verandering? Wij zijn ongelooflijk benieuwd hoe António zich in de komende jaren verder gaat ontwikkelen en welk genre zijn voorkeur gaat krijgen.

 

Delft vase with sunflowers is te koop bij Aquarel Art. 

 

Meer over António Teodósio

De wieg van António Teodosio stond in Mirandela in het uiterste noorden van Portugal. Hij studeerde 5 jaar aan de High Art School Soares dos Reis in Porto waarin hij zich toelegde op schildertechniek en kunsthistorie. En even zo vrolijk studeerde hij af aan de Universidade Portucalense in de richting architectuur. Gedurende een aantal jaar werkte hij vanuit zijn atelier in Porto voordat hij zich vestigde in Delft.

Zijn kunstwerken bevinden zich in private collecties in Nederland, Portugal, Spanje, Italië, Cyprus, Griekenland, Frankrijk, Engeland, Schotland, Oostenrijk, Polen, Brazilië en Peru.

Erkenning voor zijn werk kwam tot uitdrukking met een groot aantal exposities in Nederland en Portugal. Incidenteel werd ook geëxposeerd in Italië en Oostenrijk. António won ook tal van internationale prijzen voor zijn werk.

António Teodósio is lid van International Watercolor Society – IWS chapter Holland.

Bekijk hier alle kunstwerken van António Teodósio die te koop zijn bij  Aquarel Art.

 

 

error: Content is protected !!