• Grote collectie
  • Originele werken
  • Limited Editions
  • Gratis verzending

We voelen ons vereerd dat wij een aantal aquarel limited editions van kunstenaars mogen aanbieden. Een Aquarel Art Limited Edition kent een oplage van minimaal 50 of maximaal 100 stuks per formaat. Bij aanschaf van een limited edition uitgave krijgt u een echtheidscertificaat met het uitgavenummer ondertekend door de kunstenaar zelf én gegarandeerd door Aquarel Art.

GA DIRECT NAAR DE LIMITED EDITION COLLECTIE.

Kosten ingelijste limited edtion kunstafdruk

De kosten worden bepaald door de vergoeding aan de kunstenaar, de kunstafdruk zelf, het passe-partout, de lijst, type vensterglas en de verzendkosten. Een deel van deze kostenfactoren wordt bepaald door het formaat van het kunstwerk. Prijzen variëren om die reden tussen € 295,- en € 595,- voor een compleet en direct op te hangen kunstwerk van museumkwaliteit.

 

Kunstafdruk uitgevoerd met giclée druktechniek

Als je een kunstwerk wilt reproduceren is er is één druktechniek die garant staat voor museumkwaliteit en dat is de giclée druktechniek.

Giclée is een in de Verenigde Staten ontwikkelde druktechniek met behulp van een inkjetprinter. De term giclée is afgeleid van het Franse werkwoord "gicler", dat stralen of vernevelen betekent. In deze techniek wordt gebruikgemaakt van ononderbroken inktstralen die verschillende kleurlagen op het papier aanbrengen.

De hoogste kwaliteit kan worden verkregen door:

  • Gebruik te maken van hoogwaardig papier
  • Gebruik van topkwaliteit inkt, op basis van echte pigmenten
  • De inzet van piëzo-printkoptechnologie, waardoor de inkthoeveelheid én frequentie zeer nauwkeurig kunnen worden gedoseerd

Met de gepigmenteerde inkten kan een kleurechtheid worden verkregen die 100 jaar of meer stand gaat houden volgens de laatste onderzoeken.

Aquarel Art drukt op superieur papier: William Turner Fine Art papier van Hahnemühle (310 g/m²) of, als het kunstwerk zich daar beter voor leent; van dezelfde fabrikant Albrecht Dürer (210 g/m²). Met de matte aquarelstructuur komt het materiaal van het natuurlijke Büttenpapier van Hahnemühle optisch en haptisch overeen met handgeschept kunstenaarspapier. In samenhang met de superieure druktechniek zorgt dit papier voor een nauwelijks van het origineel te onderscheiden resultaat.

hahnemuehle__william_turner__closeup-300×300

William Turner Fine Art papier van Hahnemühle

Bestellen van de kunstafdruk

Een kunstafdruk heeft hetzelfde formaat als van het originele kunstwerk.

Onderstaand geven wij een toelichting op de persoonlijke keuzes die u kunt maken voor de professionele inlijsting van het kunstwerk. Het is niet mogelijk om alléén de kunstafdruk te bestellen.

Passe-partout kleur

Wij bieden gecertificeerde galerie passe-partouts aan in museumkwaliteit. De passe-partouts van 1,4 mm dik, zijn zuurvrij, lichtbestendig en gegarandeerd zonder houtvezel.

Wij bieden drie kleuren aan. Meest toegepaste kleur is crème. Afhankelijk van de kleurcompositie van de aquarel én de kleur van de lijst is het soms mooier om te kiezen voor zuiver wit of juist het warmere ivoorwit.

passe partout wit (2)

Passe-partout wit

passe partout creme (2)

Passe-partout crème

passe partout ivoor (2)

Passe-partout ivoor

Passe-partout breedte

Wij bieden drie breedtes aan. De smallere breedtes van 3 en 6 cm worden het meest gebruikt als de langste zijde van een aquarel minder dan 60 cm is. Is de langste zijde echter langer dan 60 cm, dan is een brede rand van 10 cm heel erg mooi.

Nee, de kunstafdruk wordt niet kleiner bij een breder passe-partout...de lijst wordt groter!

Sommige kunstwerken vragen om aangepaste passe-partout maten. Dat is mogelijk. U kunt dit aangeven in het bestelformulier.

 

breed 3 cm (3)

Passe-partout breedte 3 cm

breed 6 cm (2)

Passe-partout breedte 6 cm

breed 10 cm (2)

Passe-partout breedte 10 cm

Lijst en kleuren

De massief houten lijsten die Aquarel Art aanbiedt, kennen allen een profiel van 2 cm breed. De fraaie galerielijst kan direct opgehangen worden omdat een metalen ophangsysteem - ogen en staaldraad - is geïntegreerd in de lijstafwerking.

U heeft keuze uit 5 kleuren.

wit ahorn (2)

Wit (ahorn)

blank ongelakt ahorn (2)

Blank ongelakt (ahorn)

noten notenhout (2)

Noten (notenhout)

bruin elzenhout (2)

Bruin (elzenhout)

zwart eiken (2)

Zwart (eiken)

Vensterglas

Een kunstafdruk/giclee in een zeer beperkte oplage is heel bijzonder. Het is een goede investering om uw aankoop met vensterglas te beschermen tegen stof, vuil, nicotine- of bijvoorbeeld vetaanslag.

Aquarel Art levert standaard anti-reflectie Artglas met een 70% UV filter ter bescherming van de kleuren.

 

Verpakking, verzendkosten en levertijd

Uw aankoop wordt professioneel en zorgvuldig verpakt in een Art Security verpakking om zoveel als mogelijk alle risico’s op breuk of beschadiging te voorkomen.

U hoeft geen verzendkosten te betalen. Die zijn inbegrepen in de prijs van het kunstwerk.

De levertijd is minimaal 10 tot maximaal 15 werkdagen na ontvangst van uw betaling. Neem voor de vakantieperiode en bijzondere feestdagen, zoals Sinterklaas, Kerst, een verjaardag of bijvoorbeeld een jubileum een marge van enkele dagen extra. Dat voorkomt teleurstellingen.

Garantie en retourrecht

Er geldt een normale garantie voor geleverde producten zoals omschreven in de Algemene Verkoopvoorwaarden.

Aquarel Art sluit echter retourrecht nadrukkelijk uit in geval van levering van een individueel samengesteld product. U zult begrijpen dat als u zelf het formaat, de kleur en breedte van het passe-partout, de kleur van de lijst en de keuze voor vensterglas bepaalt, er sprake is van een individueel samengesteld product.

Bekijk alle limited edtion aquarellen die u kunt kopen bij Aquarel Art.

error: Content is protected !!