• Originele werken
  • Fine Art Prints
  • Met certificaat
  • Veilig gekocht
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

22 maart 2020 - 17 mei 2020

Hoewel de aquarelkunst over het algemeen in Nederland nog niet ten volle wordt gewaardeerd, staat deze ingewikkelde techniek buiten onze landsgrenzen terecht in hoog aanzien. Waar men met acryl en olieverf nog de mogelijkheid heeft om een schilderij aan te passen of over te schilderen, is dat bij de aquarel niet mogelijk. Het is sneller en meer ad hoc.

De techniek van het aquarelleren vergt een grote beheersing van het materiaal – water, kleurstof en papier. Rein van Uden, zelf professioneel aquarellist en gastcurator van deze expositie verwoordt het als volgt: ‘Aquarelleren is een spel tussen de schilder en het gekleurde waterJe moet vooraf weten welke delen je moet openlaten, waar het licht moet komen en waar je de zwaardere partijen neer gaat zetten. Je hebt namelijk niet de beschikking over witte verf. Het papier is wit en daar ga je van uit. De kleuren vloeien in elkaar en er ontstaat een spel van kleur en beweging. De kleuren drogen vele tinten lichter op na droging en ook daar moet je rekening mee houden.’

Grote kunstenaars als Pieter Brueghel en Anthony van Dyck gebruikten de aquarelverf voor hun voorstudies voor grote werken in olieverf. In navolging van deze en vele andere meesters tonen in deze expositie een vijftal aquarellisten van eigen bodem die internationaal furore maken hun werk. Het zijn Ingrid Dingjan, Gerard Hendriks, Carla de Korte, Jan Min, Mineke Reinders, Hannie Rieuwerts en Rein van Uden.

Kijk op de website van Museum Jan Heestershuis voor de specifieke openingsdagen en openingstijden. 

Gegevens

Begin:
22 maart 2020
Einde:
17 mei 2020
Evenement Categorie:
View Evenement Website

Organisator

Museum Jan Heestershuis
Telefoon:
(073) 5492276
E-mail:
museum@meierijstad.nl
View Organisator Website

Locatie

Museum Jan Heestershuis
Pompstraat 17
Schijndel, Nederland 5481BL Nederland
Telefoon:
(073) 5492276
Site:
View Locatie Website
error: Content is protected !!