• Originele werken
  • Fine Art Prints
  • Met certificaat
  • Veilig gekocht
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

1 maart 2020 10:00 - 31 december 2020 17:00

Het Jopie Huisman Museum in Workum Friesland organiseert in 2020 een speciale tentoonstelling onder de naam WaterWereld. De aquarelkunst heeft in deze expositie royaal ruimte gekregen én aquarellisten hebben er aan meegewerkt om het mogelijk te maken. Onderstaand de informatie van het museum. Kijk op de website van het museum voor de precieze openingstijden.

 

Watergevoel

Het Friese water. Iedereen heeft er wel een gevoel bij. Bij het water verandert je perspectief, kom je in andere sferen. Jopie kende dat gevoel als geen ander. Hij kon uren zwerven door de Holle Mar, voor hem de hemel op aarde. ‘Ik voel me gelukkig, elke dag weer. Het enige wat ik nodig heb is mijn shaggie, m’n bootje en m’n hengel.’ Speciaal voor de tentoonstelling is een selectie gemaakt van zijn mooiste waterlandschappen.

 

Inspiratie

Het Friese water heeft ook vele andere kunstenaars geïnspireerd. Wij zijn blij met de medewerking van: Willem van Althuis, Gerrit Benner, Marije Bouman, Abe Gerlsma, Evert de Graaf, Reinder Homan, Tjibbe Hooghiemstra, Jan Kleefstra, Jan van der Kooi, Christiaan Kuitwaard, Jan Planting, Jentsje Popma, Rienold Postma, Jan Roos, Jelle Schotanus, Jan Snijder, Jonas Snijder, Sjoerd de Vries en Ids Wiersma.

 

Audiotour

Jopie was een rasverteller, hij kon net zo bevlogen praten als schilderen. Met zijn uitspraken en verhalen – die te horen zijn in de audiotour – weet hij de museumbezoekers écht te raken. Ook de andere kunstenaars vertellen in de audiotour over hun drijfveren.

 

Aquarellen

Waterlandschappen in ‘waterverf’: het is een intrigerende combinatie. Om die reden is het Jopie Huisman Museum een bijzondere samenwerking aangegaan met het International Watercolor Society Holland en de Noordelijke Aquarellisten. Op uitnodiging van het museum trokken afgelopen zomer tien aquarellisten naar Friesland om de sfeer van het water ‘in water’ te vangen. Dorota Bousquet, Riny Bus, Hans Groeneveld, Gerard Hendriks, Carla de Korte, Johan Meeske, Jan Min, Marjan Nagtegaal, Hannie Rieuwerts, Jan Velthuis nemen de bezoeker mee in hún watergevoel

 

Aquarel Workshops

Bekende en befaamde aquarellisten geven in de komende maanden interessante workshops. De workshops treft u aan op de Aquarel Art Agenda.

Gegevens

Begin:
1 maart 2020 10:00
Einde:
31 december 2020 17:00
Evenement Categorie:
View Evenement Website

Organisator

Jopie Huisman Museum
Telefoon:
0515 54 31 31
E-mail:
info@jopiehuismanmuseum.nl
View Organisator Website

Locatie

Jopie Huisman Museum
Noard 6
Workum, Groningen 8711AH Nederland
error: Content is protected !!