Afbeelding2

Het Jopie Huisman Museum in Workum Friesland organiseert in 2020 een speciale tentoonstelling onder de naam WaterWereld. De aquarelkunst heeft in deze expositie royaal ruimte gekregen én aquarellisten hebben er aan meegewerkt om het mogelijk te maken. Onderstaand de informatie van het museum

Watergevoel
Het Friese water. Iedereen heeft er wel een gevoel bij. Bij het water verandert je perspectief, kom je in andere sferen. Jopie kende dat gevoel als geen ander. Hij kon uren zwerven door de Holle Mar, voor hem de hemel op aarde. ‘Ik voel me gelukkig, elke dag weer. Het enige wat ik nodig heb is mijn shaggie, m’n bootje en m’n hengel.’ Speciaal voor de tentoonstelling is een selectie gemaakt van zijn mooiste waterlandschappen.

Inspiratie
Het Friese water heeft ook vele andere kunstenaars geïnspireerd. WIj zijn blij met de medewerking van: Willem van Althuis, Gerrit Benner, Marije Bouman, Abe Gerlsma, Evert de Graaf, Reinder Homan, Tjibbe Hooghiemstra, Jan Kleefstra, Jan van der Kooi, Christiaan Kuitwaard, Jan Planting, Jentsje Popma, Rienold Postma, Jan Roos, Jelle Schotanus, Jan Snijder, Jonas Snijder, Sjoerd de Vries en Ids Wiersma.

Audiotour
Jopie was een rasverteller, hij kon net zo bevlogen praten als schilderen. Met zijn uitspraken en verhalen – die te horen zijn in de audiotour – weet hij de museumbezoekers écht te raken. Ook de andere kunstenaars vertellen in de audiotour over hun drijfveren.

Aquarellen
Waterlandschappen in ‘waterverf’: het is een intrigerende combinatie. Om die reden is het Jopie Huisman Museum een bijzondere samenwerking aangegaan met het International Watercolor Society Holland en de Noordelijke Aquarellisten. Op uitnodiging van het museum trokken afgelopen zomer tien aquarellisten naar Friesland om de sfeer van het water ‘in water’ te vangen. Dorota Bousquet, Riny Bus, Hans Groeneveld, Gerard Hendriks, Carla de Korte, Johan Meeske, Jan Min, Marjan Nagtegaal, Hannie Rieuwerts, Jan Velthuis nemen de bezoeker mee in hún watergevoel

Aquarel Workshops

Zes bekende aquarellisten geven in de komende maanden interessante workshops. Bekijk welke u het beste past op Aquarel Blog.

Meer informatie treft u aan op de website van het Jopie Huisman Museum.

1 reply added

  1. Mora 23 mei 2020

    Every weekend i used to visit this site, because i want enjoyment,
    for the reason that this this site conations really
    pleasant funny data too.

    my web site: canadian wedding blog (https://www.wattpad.com/user/tyronrobertss)

Leave your comment